طريقة الحواوشى الاسكندرانى
المقادير (للعيش):1 ك دقيق ( بعمل 5 ارغفة بغطيانهم )
1 ك لبن
قطعة خمييرة بيرة كبيرة (حلو ةالقافية دية)
معلقتين باكينج بودر
معلقتين كبار نشا
معلقة صغيرة ملح
المقادير (اللحمه):
ثلاثة اربع ك لحم مفروم
3 بصلات مفرومة جيدا
حزمة بقدونس
ملح - فلفل- بهارات لحمة
قطع لية (لية الخروف)طريقة عمل الحواوشي الاسكندراني
اعجن العيش بالطريقة العادية و اتركها ترتاح فترة بسيطة مش تخمر و بعدين اقطعها و اغطيها و اتركها تتخمر
و اجهز اللحمة بوضعها فى اناء و عليها البصل المفروم و الملح و الفلفل و التوابل و البقدونس و اعجنها كويس
و اقطعها كور مع قطع الليه .
و بعد ما العجينة خمرت ارش دقيق على الرخامة و افرد الرغيف بسمك رفيع و افرد فوقة اللحمة و افرد رغيف اخر و اغطى بية اللى انا حشيتة واخرم وشة بالشوكة عشان اللحمة تستوى و اخلص الكمية و ادخلهم فرن حار
و يفضل انى ادهن الوش يشوية زبادى او قشطة او زيت و بألف هنا و شفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق