(القراقيش المصريه الشهية )او الأرا ايش
او المنين زى ما تحبوا تسموها
خفيفه وجميله جدا مع الشاى باللبن / يارب تحوز على اعجابكم نبدأ الشرح
اولا المقادير
كيلو دقيق ولو بالكوب يبقى 5 اكواب دقيق
كوب لبن دافىء
ملعقه طعام ممسوحه خميره
نصف كيلو سمن او زبده لا تندهشوا من كميه السمن
ربع كوب ماء
ملعقه صغيره ملح
سمسم وحبه البركه
نعمل حفره فى الدقيق ونضع الملح والسمسم وحبه البركه وممكن تستعملى شمر وينسوننضيف السمن الساخن
نقلب الخليط ولكن بملعقه خشبيه لانه حيكون ساخن طبعاوبعد مايبرد نبس الدقيق يعنى ندعكه بالكفين جيد وبعدين نضيف اللبن ويكون مذاب فيه الخميره ولو العجينه محتاجه تانى نضيف ربع كوب الماء الدافىء ونعجن حتى تكون بهذا الشكل نترك العجينه ترتاح عشر دقايق وبعدين نأخذ قطعه قطعه ونفردها على سطح مستوىونفردها جيدا ونقطعها مستطيلات بالطولوممكن نحشيها تمر (عجوه هكذاوده شكل العجوه بداخلهاونبدأ برصها فى صينيه الفرن المبطنه بورق الزبده بدون دهانها ابدا ونغطيها ونتركها تخمر حوالى ساعتينبعد ما تخمر ندخلها الفرن ونضعها فى الرف المتوسط على حراره 180 حوالى ربع ساعه وبعدين نفتح عليها الشوايه من فوق حوالى دقيقه واحده حتى تحمر
نرصها فى صينيه وده شكلها شوفوا لونها من تحت مثل فوق بالظبطوتقدم مع احلى فنجان شاىاو ممكن مع الجبنه او اللبنهوالف هنا وشفا يارب تعجبكم
رومانس
طريقة اخرى للقراقيش
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق