الخميس، 7 يونيو 2012

طريقة عمل القلقاس

طريقة عمل القلقاس بالسلق بالصور

طريقة عمل القلقاس بالسلق 


المكونات 
حوالي كيلو لحم
3 حبات قلقاس متوسطه الحجم حوالي كيلو
أربع حزم سلق اخضر
(أوراق السلق قريبه الشبه بالسبانخ الفرق بينهم إن السبانخ ليها رؤوس حمراء)
نصف حزمه كزبره خضراء
اربع فصوص ثوم كاملين
ملعقة زبده
ملح فلفل هيل ورق غار بصل


ألطريقه التحضير
نسلق اللحم ونضع البصل والتوابل

تقشير القلقاس ونقطع القلقاس مكعبات أقوم بمسحه بفوطة ناشفة أفضل من غسله او غسله   غسله خفيفة ثم إضافتهللشوربة هنا تكون أللحمه استوت نصف استواء نضيف القلقاس على أللحمه والمرق ونتركه حتى ينضج
وبالنسبة للسلق نقطع أوراقه ونفصلها عن العيدان ونغسلها ونصفيها فى مصفاة حتى نتخلص من المياه


وبعد ذلك نضعه فى حله او طاسه علي النار

وبعد عشر دقايق نلاحظ ان الورق حجمه بيقل نضيف اربع فصوص ثوم كاملين وملعقة زبده وأوراق الكزبرة الخضرا ونقلب باستمرار ويمكن اضافة الثوم والكزبرة معها من الاول



وهنا بعد حوالي تلت ساعه شوفوا شكله



وهنا بعد ربع ساعه


طبعا النار بتكون هاديه حتى لا يحترق وبعد ربع ساعة أخرى سنجد ان الأوراق شكلها أصبح ناشف و حتى نسمع صوت خشخشة يعنى الخضرة أصبحت ناشفة تماما وقل حجمها جدا ولا تحترق وهش هنا تكون نضجت تماما وهذا هو شكلها

ثم نقوم بدقها في الهاون و طحنها جيدا ثم نضيفها على القلقاس قبل أن رفعه من على النار او نضعها في الخلاط ونضيف حوالي كوب مرقه (نأخذها من مرقه أللحمه اللى بيها القلقاس) ونضربها

نصب الخليط على القلقاس واللحم ونتركه يغلى حتحسى ان لونه فاتح لكن نتركه عالنار لمدة 10دقائق وطبعا بيكون القلقاس واللحمة تقريبا نضجوا
وهذا شكل القلقاس بعد النضج وشوفوا لونه الأخضر الجميل يأرب يكون عجبكم

منقول

 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق